Case – Sigmax & Dylan Spaaij

Sigmax biedt volop kansen voor IT talent

Naast je ICT studie werken voor een internationaal softwarebedrijf, maar dan gewoon in Twente: Hbo-student Dylan Spaaij (21), deed het en ging via TalentIT Twente aan de slag bij Sigmax in Enschede.

Sigmax Law Enforcement, één van de vier business units van Sigmax, ontwikkelt onder leiding van Managing Director Wouter Klunder softwareoplossingen voor het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid van gemeenten en steden zoals Brussel en Amsterdam. Dylan ging voor deze business unit aan de slag bij het CityControl team, waar dagelijks wordt gewerkt aan een softwareplatform voor toezicht- en handhaving. Na zijn bijbaan kon Dylan zijn werkzaamheden bij Sigmax voortzetten in de vorm van een meewerkstage. Doordat hij reeds bekend was met de software producten en direct zelfstandig aan de slag kon, zorgde dit voor zeer positieve en prettige ervaringen voor zowel Dylan áls Sigmax.

Case-Sigmax-TalentIT-Dylan. Sigmax Law Enforcement

Tijdens zijn stageperiode onderzocht Dylan hoe de Servicedesk van Sigmax ontzorgd kon worden door slimme toevoegingen in het serviceportaal. Zo werkte hij onder andere aan een FAQ omgeving waardoor vragen van gebruikers sneller werden beantwoord en er meer tijd ontstond bij de servicedesk voor andere werkzaamheden. Niet alleen voor Dylan een interessant leerproces, maar ook een enorme efficiencyslag voor Sigmax.

Dylan ervaarde het gehele ‘sollicitatieproces’ via TalentIT als vlot en simpel. Na een kennismaking met één van de oprichters van TalentIT tijdens een stagemarkt op Saxion, werd Dylan al snel voorgesteld aan Sigmax. “Studenten kennen weinig IT bedrijven in de regio en zijn vaak zoekende. TalentIT is de ideale manier om snel een IT bedrijf te vinden dat bij je past”, vertelt Dylan. “Daarnaast zorgt de samenwerking met TalentIT voor een netwerk bij studenten, naamsbekendheid voor bedrijven onder studenten én de studenten blijven werkzaam in de regio”.

Op dit moment is Dylan bezig met de laatste fase van zijn studie. Gelukkig vond Sigmax direct een goede opvolger: Dylan’s tweelingbroer Mark loopt nu stage bij Sigmax voor zijn studie Bedrijfseconomie. Dit laat zien dat er voor vele studenten in verschillende richtingen mogelijkheden zijn binnen Sigmax!

Case-Sigmax-TalentIT-Dylan. Sigmax Law Enforcement

Loes Runneboom, Team Recruitment.

Benieuwd naar meer succes verhalen? Ontdek onze hier!

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het IT platform met impact op
studenten en bedrijven