Case – Exxtra & Douwe

Via een lunchlezing bij studievereniging Syntaxis kwam Douwe in aanraking met TalentIT. Hij had zijn eerste jaar op het HBO ICT afgerond en kwam al gauw op gesprek bij Exxtra. Van beide kanten was er een goed gevoel dat we bij elkaar pasten, waardoor er groen licht was om van start te gaan. De samenwerking met TalentIT verloopt uiterst prettig en Douwe is een goede match. Voor onze kleine organisatie is TalentIT een uitkomst om in een vroegtijdig stadium in contact te komen met talentvolle software engineers. Zo verteld Mike Vaneker, Managing Director van Exxtra in de case van Exxtra & TalentIT.

 

Douwe startte in ons team en werd begeleid door onze lead developer Rik. De opdracht is behoorlijk uitgebreid (een monitoringsysteem voor websites en servers met allerlei functionaliteiten), waardoor er een keuze gemaakt moest worden welke modules haalbaar zijn om op te leveren. Ook dient er een overdracht te komen naar de volgende student, die de aanvullende componenten van het platform gaat realiseren. Alhoewel we vooraf enkele twijfels hadden, waartoe Douwe in staat zou zijn tijdens het 2e jaar van zijn studie (zonder al te veel PHP-kennis), zijn onze verwachtingen overtroffen. Hij heeft het project uiterst professioneel en zelfstandig aangepakt. We zijn met name verrast hoe snel hij het PHP framework ‘Symfony’ heeft opgepakt.

“Meedoen aan TalentIT zou voor elke softwarebedrijf in Twente een no-brainer moeten zijn.”

Student HBO-ICT Douwe aan het werk op zijn werkplek bij Exxtra, gematcht via TalentIT.

Naast werkinhoudelijk is Douwe ook een waardevolle collega in ons team geworden. Dit is voor ons een heel belangrijk component. Hij neemt actief deel aan bedrijfsactiviteiten zoals de pubquiz, gezamenlijke diners en lunches. Voor ons genoeg aanleiding om hem te vragen of hij na zijn stage wil blijven werken voor Exxtra. Hier hoefde hij niet lang over na te denken. Sinds kort is Douwe bij ons werkzaam voor diverse projecten. Hij helpt bij de opzet van geautomatiseerde testsystemen (voor Magento shops) en het bouwt mee aan maatwerk applicaties in Symfony.

Buitenkant kantoor Exxtra in Spinnerij Oosterveld, Enschede

 

Benieuwd naar meer succes verhalen? Ontdek onze hier!

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het IT platform met impact op
studenten en bedrijven