Case – Roxit

Toen in 2018 het initiatief ontstond voor TalentIT Twente, was VISMA Roxit (destijds Brein bv) direct enthousiast over dit initiatief. Wij waren al enige tijd op zoek naar mogelijkheden om onze organisatie beter op de kaart te krijgen bij de IT-talenten in Twente. Het bleek dat wij daar niet alleen in waren en de eerste “officiële” informatieavond was dan ook goed gevuld met geïnteresseerde collega Twentse IT-organisaties.

Helemaal gaaf was het natuurlijk dat in mei 2019 de samenwerking al zijn vruchten afworp en Wouter zich via TalentIT aansloot bij onze organisatie.

Wij hebben continue diverse interessante en vooral uitdagende opdrachten, dus wij stemmen het meest optimale project dan ook rechtstreeks met de kandidaat af. Tijdens het oriëntatie gesprek met Wouter heeft hij aangegeven vooral meer te willen weten over communicatie tussen verschillende servers. Binnen de software van VISMA Roxit hebben we een aantal verschillende componenten ontwikkeld waartussen wordt gecommuniceerd door middel van http(s).

Dit brengt echter verschillende uitdagingen met zich mee en Wouter heeft zich gedurende de tijd steeds meer verdiept in deze uitdagingen, hierbij heeft hij ook een aantal concepten uitgewerkt waarmee performance impact van het gebruik van nieuwe technieken inzichtelijk wordt gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van NIO binnen Tomcat-servlets.

“De samenwerking en professionaliteit van TalentIT hebben wij als zeer prettig ervaren en dit geldt zeker ook voor de aangedragen studenten. Bovendien leveren deze studenten al zeer snel een meer dan positieve bijdrage aan onze teams en producten, met de nieuwe technologieën, nieuwe inzichten en innovatieve denkwijze die ze meebrengen.”

Andere uitdagingen die er zijn met communicatie tussen verschillende servers:

  • Loadbalancing
  • Failover
  • Sessie overdracht met uiteraard tevens in het licht van Security beperkte rechten binnen deze sessie overdracht
  • Synchrone en asynchrone calls (antwoord presenteren t.o.v. fire and forget)
  • Etc.

Wouter is in dit project betrokken om een specifiek component te maken voor de sessie overdracht. Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat de rechten zoveel mogelijk beperkt kunnen worden maar de Read en Audittrails wel correct worden aangemaakt.

Een voorbeeld scenario betreft het Digitaal ondertekenen van een PDF document. Hiervoor moet een extern proces (geautoriseerd) het document ophalen, bij een externe leverancier een digitale signatuur opvragen, en vervolgens de pdf aanpassen met de juiste handtekening en visuele kenmerken. Binnen deze sessie moeten deze zaken, maar dan ook alleen deze zaken en dus geen andere, uitgevraagd kunnen worden!

De werkhouding van Wouter is erg positief, hij is erg betrokken bij de organisatie en zet zich op een goede manier in. Als werkdagen vervallen of verplaatst moeten worden geeft hij dat tijdig aan zodat ook collega’s op kantoor weten wanneer ze hem kunnen verwachten.

Ook de kennis van Wouter is goed toepasbaar en hij bijt zich graag vast in de uitdagingen die op het vlak van server2server communicatie.

Wij zijn dan ook zeer blij met de aangedragen kandidaten door TalentIT en zien al met veel enthousiasme andere kandidaten tegemoet!

Roy Dikkers, Manager Q&C

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het IT platform met impact op
studenten en bedrijven