Case – Willem Lefferts

Naast mijn studie, HBO-ICT (Software Engineer), wou ik nieuwe vakkennis op doen bij een IT-bedrijf in een vorm van een stage of bijbaan. Zodoende ben ik via TalentIT Twente bij OVSoftware terecht gekomen. Zij geven advies over automatiseringsvraagstukken en bieden ondersteuning aan efficiënte softwaresystemen. Hun oplossingen op het gebied van Java en .NET zorgen ervoor dat zowel bedrijven als de overheden makkelijker en efficiënter kunnen werken.

Ik heb bij OVSoftware gewerkt aan een applicatie voor Android waarmee de gebruiker een wijnfles kan scannen. De app kan de data van deze wijn laten zien via Augmented Reality. Dezelfde data kan de app ook gebruiken om een adviesscore te geven. Dit betekent dat de app kan voorspellen hoe lekker jij die wijn zou vind op basis van reviews die je eerder hebt achtergelaten bij andere wijnen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van machine learning. Voor OVSoftware betekent dit dat ze straks kunnen laten zien dat ze ervaring hebben met AR en machine learning. Deze app kunnen ze dan als voorbeeld gebruiken.

Bij OVSoftware kon ik altijd bij andere collega’s terecht als ik ergens niet uitkwam. De begeleiders hebben mij op bepaalde momenten ook goed uit de brand geholpen. Op deze manier heb ik veel nieuwe vakkennis kunnen opdoen, met name op het gebied van machine learning.

“Ik ben zeer blij dat TalentIT mij altijd kan helpen aan een passende uitdaging”

Het voordeel, wat voor mij in de IT branche uitzonderlijk maakt, is dat ik na mijn stageperiode nu ook de kans heb op een IT-gerelateerde bijbaan. Bij de meeste andere studies is het niet echt mogelijk om een bijpassende bijbaan te hebben tijdens de studie. Daarnaast is ervaring hebben als Software Engineer erg belangrijk, dat maakt het zo fijn dat TalentIT mij kan helpen aan een stage, bijbaan of afstudeerplek die aansluit op wat ik zoek; meer vakkennis als zijnde Software Engineer.

TalentIT weet mij snel en doelgericht te helpen. De communicatie verliep duidelijk en snel, waardoor ik binnen een paar dagen al meteen aan de slag kon bij een nieuwe opdracht.

– Willem Lefferts, Software Engineer

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het IT platform met impact op
studenten en bedrijven