TalentIT van start

Twintig studenten en ruim twintig organisaties staan in de startblokken voor TalentIT. Dit is een samenwerking van verschillende organisaties en de Provincie Overijssel om talentvolle studenten te behouden voor Overijssel.

Door samen te werken, willen IT-bedrijven het personeelstekort terugdringen. Informaticastudenten krijgen tijdens hun studie een bijbaan aangeboden om ze kennis te laten maken met de uitdagende mogelijkheden voor hun carrière bij regionale IT-organisaties maar ook organisaties met IT-afdelingen. De beloning is een mooi carrièreperspectief, en al tijdens de studie een salaris en de mogelijkheid tot volledige vergoeding van het collegegeld. Ook lopen ze hun stage en studeren ze af bij organisaties in de regio. Studenten die meedoen aan TalentIT krijgen een baan- en netwerkgarantie voor een werkplek bij een van de aangesloten organisaties.

“We zien nu dat studenten na hun opleiding naar de Randstad vertrekken en daar aan het werk gaan. Terwijl er hier in Overijssel volop werk is voor IT’ers. Door studenten kennis te laten maken met de uitdagende functies die beschikbaar zijn bij verschillende IT-organisaties in Overijssel, behouden we de talenten voor de regio”, legt voorzitter Jeroen van de Lagemaat van TalentIT uit.

Het enthousiasme onder ondernemers is groot. Zij ervaren zelf hoe krap de arbeidsmarkt is, en zien de onderlinge strijd om talent steeds heviger worden. TalentIT wil in de komende jaren verder uitgroeien om zo meer talentvolle studenten kennis te laten maken en te verbinden met Overijsselse ondernemers.
Elke HBO ICT-student aan Hogeschool Saxion of Master Computer Science student aan de Universiteit Twente kan zich aanmelden voor TalentIT. Op basis van een aantal voorwaarden, zoals het aantal behaalde studiepunten en studievoortgangspercentage, worden de studenten geselecteerd die mee mogen doen aan TalentIT.

“Bij de studenten die zich aanmelden merken wij direct het enthousiasme om in aanraking te komen met organisaties. Ervaring opdoen in de praktijk is de mooiste ontwikkeling die wij kunnen bieden aan de studenten. Ze willen aan de slag!”, geeft initiatiefnemer Coen Beernink van TalentIT aan.

2e jaar HBO ICT Software Engineering student Falco Berendhaus geeft aan dat het een ideale uitkomst is qua concept. Als student doe je ervaring op in de praktijk met een relevante bijbaan bij een organisatie die je zelf kunt kiezen. Ook je stageplek, die in september volgt, kun je zelf aansturen. TalentIT biedt de student vrijheid om te kiezen wat jezelf leuk vindt!

TalentIT is ontwikkeld met ondersteuning van Provincie Overijssel, gemeente Enschede en de Agenda voor Twente en in nauwe samenwerking met Hogeschool Saxion, Universiteit Twente, studieverenigingen Syntaxis en Inter-Actief en studenten organisaties Student Union en de University Innovation Fellows (UIF).
Een initiatief van verschillende organisaties, opleidingsinstituten, gemeentes, de Provincie Overijssel én de studenten zelf, waarin vanaf dag één samen wordt gewerkt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Provincie Overijssel ondersteunt TalentIT. Gedeputeerde Eddy van Hijum van economie: “Het is ontzettend jammer dat studenten hier studeren en vervolgens in de Randstad aan de slag gaan. Er zijn hier geweldige bedrijven om als IT’er aan de slag te gaan, maar onbekend maakt onbemind. Met TalentIT kunnen studenten zelf ervaren hoe het is om bij een van die bedrijven aan de slag te gaan. Dat is goed voor de student, voor de werkgever en voor de regionale economie.”

Bron: Provincie Overijssel

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het IT platform met impact op
studenten en bedrijven