Over de stichting

TalentIT Twente is nieuw, maar beschikt tegelijkertijd over een flinke dosis kennis en ervaring. Het is namelijk niet uit zichzelf ontstaan. TalentIT Twente is een initiatief vanuit het Twentse bedrijfsleven én het onderwijs. Een breed gedragen initiatief met maar één doel: talent in Twente behouden en daarmee de regio naar een nog hoger niveau tillen. Push IT to the limit!

Het IT platform met impact op studenten en bedrijven.

Team

Jeroen van de Lagemaat
Voorzitter
Florian Overkamp
Penningmeester
René van den Nieuwenhoff
Bestuurslid
Tom van Dijk
Bestuurslid

Twente

Laten we eerlijk zijn: Twente is een prachtige regio, waar de hectiek van het roerige bedrijfsleven en de gastvrije binnensteden wordt afgewisseld met ruimte, rust en natuur. Twente is uniek! Meer nog dan wij, Tukkers, beseffen.

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

What’s in IT for me?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek met je aan om je beter te leren kennen en om je een passend advies te kunnen geven. Een eerlijk gesprek met maar één doel: een mooie toekomst voor jou én Twente! Push IT to the limit!

FAQ Partners

Wanneer word ik in contact gebracht met een student?

Als de overeenkomst tussen de organisatie en stichting is getekend en aan de entry fee is voldaan, begint TalentIT haar zoektocht naar jouw Talent. De duur van deze zoektocht is afhankelijk van hoe zeldzaam de skill-set en persoonlijkheid is van de gewenste student. Wanneer gevonden vindt een eerste kennismaking plaats met de student die het best matcht aan de organisatie.

Wordt de student ook na de match begeleid vanuit TalentIT?

De student tekent een contract bij het bedrijf. Los van het feit dat zij in overeenkomst gaan met TalentIT om hun lidmaatschap te bevestigen. TalentIT blijft in contact met zowel student als bedrijf om het verloop van de samenwerking te versterken.

Waar moet een opdracht aan voldoen?

De organisatie dient de invulling van de bijbaan (en daarbij behorende praktische invulling) samen met de student af te stemmen. De wettelijke arbeidsvoorwaarden zijn daar op van toepassing. Stage en- afstudeeropdrachten moeten worden goedgekeurd door de onderwijsinstelling.

Wat is de belasting voor studenten m.b.t. de studie?

Een student werkt als bijbaan circa 8 tot 16 uur aan een opdracht van onze partner. Mits de studievoortgang van de student niet negatief beïnvloed wordt, mag dit worden verhoogd in communicatie met TalentIT.

FAQ IT Talents

Wanneer kan ik starten bij een bedrijf?

Na de intake dien je eerst een overeenkomst te tekenen met stichting TalentIT. Daarna brengen we jou in contact passende bedrijven en hun opdrachten. Bij een match teken je een normale arbeidsovereenkomst met het bedrijf waar je in dienst komt.

Hoeveel krijg ik betaald bij TalentIT?

Afhankelijk van het niveau van de opleiding en de jaargang bepalen we jouw adviessalaris. Het minimum tijdens een bijbaan is €10,00 p/uur (MBO), €12,00 p/uur (Bachelors) & €14,00 p/uur (Masters) Voor een stage en-/of afstudeeropdracht is het minimum €450,- p/maand.

De adviestarieven kunnen worden vernieuwd met feedback van de partners en studenten. Je kunt ten alle tijden de meest recente tarievensheet vragen van een TalentIT werknemer.
Let op: De tarieven gelden voor matches voor studenten via TalentIT. De tarievensheet geldt niet voor matches in opdracht van een derde partij (zoals een schoolproject waarbij TalentIT alleen ondersteunt).

Sta ik onder contract bij het bedrijf?

Je tekent een overeenkomst met TalentIT, waardoor je verbonden wordt aan onze stichting. Wanneer je bent gematcht aan een bedrijf teken je daar ook een arbeidscontract voor de periode dat je daar werkt.

Kan ik mijn voorkeur voor bedrijven/opdrachten aangeven?

Ja, absoluut. We horen jouw voorkeuren het liefst tijdens onze zoektocht. Wel moedigen we je aan om te oriënteren op de verschillende bedrijven en opdrachten die onze regio te bieden heeft! Soms kom je juist wat tofs tegen door het gewoon uit te proberen. De praktische uitwerking daarvan nemen we dan mee in het matchingsproces.

Hoeveel mag ik werken bij een bijbaan?

Afhankelijk van de studievoortgang mag je 8 tot 16 uur werken in de vorm van een bijbaan. In overleg met de betrokkenen kan dit meer worden, als je studievoortgang hierbij niet in het geding komt.