Case – Daniela van Meggelen & Extendas

De 23-jarige Daniela van Meggelen komt uit Rijssen en kwam naar Enschede om Creative Technology te studeren aan de Universiteit Twente. Ze heeft inmiddels haar bachelor afgerond en volgt nu de master Interaction Technology. Daarnaast vond ze via TalentIT Twente afgelopen zomer een baan. Ze werkt als softwareontwerper bij Extendas in Enschede, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor de brandstofmarkt.

 

TalentIT Twente voelde direct persoonlijk en informeel’

Daniela, allereerst gefeliciteerd met je baan! Hoe kijk je terug op je samenwerking met TalentIT Twente?
‘Dankjewel! Heel goed. Ik leerde TalentIT Twente kennen via mijn studievereniging en het contact was meteen informeel en persoonlijk. Gelijk na de lezing had ik een prettig gesprek met één van hun medewerkers. Ik zei dat ik niet goed wist hoe ik de zoektocht naar werk kon aanpakken. Zelfs nu ik aan de bak ben gekomen, checken ze regelmatig nog even in hoe het gaat.’

 

Wat zocht je in een baan en bij een bedrijf?
‘Ik zocht allereerst natuurlijk naar een fijne plek om mijn designvaardigheden toe te passen en mijn ICT-kennis te verbreden, maar zeker ook een plek om nog verder te ontdekken wat bij me past. Ik ben expressief en informeel dus ik zocht ook een werkplek die daarop aansluit. Een plek die zeker niet te formeel of hiërarchisch is, want daar heb ik niks mee.’

TalentIT Twente Case, Daniela Front End design. Afbeelding ter illustratie.

Afbeelding ter illustratie.

 

Klinkt alsof de match geslaagd is?
‘Op de meeste vlakken wel. Alleen op één punt nog niet helemaal, want de brandstofindustrie kan natuurlijk nog een stukje duurzamer, dat vind ik ook belangrijk. De leermogelijkheid en vrijheid die ik krijg zijn echter heel groot. Ik ben de enige echte ontwerper binnen het bedrijf, maar krijg ook de kans om het programmeren van de frontend te leren.’

 

Ze checken regelmatig nog even hoe het met me gaat’

TalentIT Twente legt veel nadruk op persoonlijke vragen in zo’n matchingsproces. Hoe ging dat bij jou?
‘Ze hebben gevraagd wat ik goed kon, graag wilde doen en graag wilde leren. Klinkt simpel, maar die vragen waren heel belangrijk. Dus: een job als softwaredesigner met een technische uitbreiding, een kleinschalig en informeel bedrijf. En het ging ook over het feit dat mijn studie nogal breed is, daardoor is het lastig precies te
weten wat je wil. Daar hielpen ze goed bij. Na de match heb ik het proces zelf overgenomen en werk ik nu al een half jaar met veel plezier bij Extendas.’

 

Benieuwd naar meer succes verhalen? Ontdek onze hier!

Onze case verscheen eerder als onderdeel van de INN-Twente no.12, winter 21-22

Nieuwsbrief

TalentIT Twente is nieuw, is anders… Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte worden gehouden?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het IT platform met impact op
studenten en bedrijven